Απογειώθηκαν οι αφίξεις στο αεροδρόμιο Καλαμάτας.

https://www.carhellen.gr/wp-content/uploads/2014/03/aegean.jpg
Τα Νέα μας

Αύξηση 20,4% για ο πρώτο πεντάμηνο του 2015, από τις μεγαλύτερες στη χώρα.

Το αεροδρόμιο της Καλαμάτας άρχισε και πάλι να παίρνει τα… πάνω του, μετά τους δύο πρώτους αρνητικούς μήνες, σε ό,τι αφορά τις διεθνείς τουριστικές αυξήσεις. Είναι ενδεικτικό ότι τους μήνες Ιανουάριο και Φεβρουάριο του 2015, σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά, η πτώση ήταν 100% και 84% αντίστοιχα. Από το Μάρτιο, όμως, μέχρι και το Μάιο, που υπάρχουν διαθέσιμα στοιχεία, το κλίμα ανατράπηκε και το πρόσημο πλέον είναι θετικό και αυξητικό σε σχέση με το 2014.

Το Μάρτιο στο αεροδρόμιο αποβιβάστηκαν 1.476 άτομα- αύξηση 9,8%, τον Απρίλιο 3.108-αύξηση 17,7% και τον Μάιο 10.481 άτομα – αύξηση 26%. Σύμφωνα με τον αριθμό επισκεπτών που «προσγειώθηκαν» στην Καλαμάτα, το πρόσημο είναι θετικό κατά 20,4%, μεγαλύτερο από το μέσο όρο των κυριότερων αεροδρομίων της χώρας. Συγκεκριμένα, με βάση τα διαθέσιμα στοιχεία Ιανουαρίου – Μαΐου 2015, καταγράφεται στο πεντάμηνο συνολική αύξηση διεθνών αφίξεων 10,5% σε σχέση με την ίδια περίοδο του 2014.

Η αύξηση αυτή οφείλεται αποκλειστικά στη συνεχιζόμενη σημαντική αύξηση της κίνησης των αεροδρομίων της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, με ποσοστά 26% και 10% αντίστοιχα, αλλά και ορισμένων περιφερειακών. Γενικότερα, μεικτή παραμένει η εικόνα στην υπόλοιπη Ελλάδα με ανησυχητικό το γεγονός ότι για πρώτη φορά τα τελευταία δύο χρόνια παρατηρείται, στο πεντάμηνο, μικρή πτώση αφίξεων στους προορισμούς του Ηρακλείου Κρήτης και της Ρόδου με ποσοστά -3,6% και -2,8% αντίστοιχα.

Παράλληλα, το Ιόνιο παραμένει σε σταθερά επίπεδα σε σχέση με την ίδια περίοδο του 2014. Με βάση όλα τα παραπάνω, ο ΣΕΤΕ παραμένει επιφυλακτικός για το σύνολο του έτους. Είναι βέβαιο ότι με θετική έκβαση της διαπραγμάτευσης της ελληνικής κυβέρνησης με τους δανειστές και την ολοκλήρωση της συμφωνίας, αλλά και την παραμονή του ΦΠΑ του τουριστικού πακέτου (διαμονή και εστίαση) σε ανταγωνιστικά επίπεδα, ο ελληνικός τουρισμός θα είναι σε θέση να υποστηρίξει την ελληνική οικονομία και να επιτύχει τόσο τους φετινούς όσο και τους στόχους των επόμενων ετών.

Πηγή: www.tharrosnews.gr